Cum ne găsiţi:

La aproximativ 5 km de la postul de control rutier Predeal, în direcţia Pârâul Rece, intraţi la stânga pe drumul cu indicatorul «Vila Carina» şi continuaţi 150 m la dreapta, pe drum îngust asfaltat.

Dacă alegeţi să veniţi cu trenul, din gara Predeal puteţi lua
autobuzul spre Pârâul Rece: 7.30, 9.00, 11.30, 15.30, 19.00,
21.00. Cursele de 9.00 şi 15.30 nu circulă Sâmbata şi Duminica,
sărbătorile legale şi perioada de vacanţă a elevilor.

Un taxi, de la gară, costă în jur de 30,00 lei.

Facilităţi în zonă :

La Predeal găsiţi bănci şi oficii de schimb valutar, poştă şi farmacii, magazine şi restaurante, rent-a-car.

Vizite şi excursii:

Există multe oportunităţi de explorare a zonei şi organizare de
excursii şi drumeţii în orice sezon. Posibile destinaţii sunt: Sinaia, Castelul Peleş, Cota 1400 / Râşnov, Poiana Braşov, Braşov / Prejmer, Harman, Sighişoara / Făgăraş / Bran, Moeciu, Fundata, Peştera. Cabana Trei Brazi este la ½ oră de mers cu piciorul, iar Poiana Braşov se află la 5 ore de mers (traseu foarte greu).
  • Predealul este un punct de plecare ales pentru drumeţii şi ascensiuni montane. Pe Cioplea, telescaunul funcţionează in tot cursul anului.
  • Braşovul (30 min) este un oraş atractiv şi încărcat de istorie. Este şi modern, cu multe magazine, terase şi restaurante. In oraşul vechi nu trebuie să ocoliţi Biserica Neagră sau cartierul Şchei cu Biserica Sf. Niculae şi muzeul primei şcoli româneşti.
  • Hărman şi Prejmer: două cetăţi ţărăneşti de pământ ce dateayă din secolul 13. Cum se ajunge: aproximativ 7 km de Braşov pe direcţia Sf Gheorghe.
  • Castelul Bran (20 min): poartă istorică între Valahia şi Transilvania şi spre legenda lui Dracula !
  • Sinaia (30 min) este locul favorit al schiorilor experimentaţi. Nu trebuie ocolit Castelul Peleş – una di cele mai frumoase reşedinţe regale ale Europei – şi Vila Luminiş, locul în care George Enescu a lucrat şi a petrecut o parte frumoasă a vieţii sale.
  • Mai departe, dar posibil de vizitat de la casa Olga sunt Sighişoara sau Sibiu.
Zona are acoperire Zapp, Romtelecom, Connex GSM şi Orange GSM.